Спортният арбитражен съд отмени наказанието на Спас Делев

Футболистът може да се завърне в игра за Погон още тази седмица, твърди адвокат Радостин Василев

Спортният арбитражен съд в Лозана (CAS) е вдигнал наказанието на българския национал Спас Делев, съобщи адвокатът му Радостин Василев. В събота ФИФА забрани на 29-годишния играч да играе в продължение на четири месеца заради нерегламентираното му преминаване от Берое в полския Погон (Шчечин) през 2016 г.

„Санкцията от четири месеца лишаване от състезателни права на Спас Делев е вдигната от международния спортен съд в Лозана Швейцария – КАС, считано от днес. Очакваме Спас Делев на терена още тази седмица“, написа във Фейсбук адвокат Василев.

Това е обезпечителна мярка и се очаква в началото на следващата година делото да бъде спечелено.

През 2016 г. Спас Делев прекрати договора си с Берое едностранно и премина като свободен агент в Погон, като според ФИФА това се е случило в разрез с разпоредбите за договорна стабилност. Организацията настоява играчът да плати парична глоба като обезщетение на българския отбор.

В понеделник Берое обяви в сайта си, че е спечелил заведеното дело във ФИФА.

„Задължително беше футболният клуб да защити своите интереси. Справедливостта възтържествува и отново доказахме, че можем да противодействаме на организираната схема за „кражба“ на футболисти на Берое“, се казва още в изявлението.

Случаят стигна до КАС, след като адвокатите на Делев подадоха иск действието на наказанието да бъде спряно, докато не бъде изяснен случаят.

Подобни статии

Top