Спортният диспансер предлага рехабилитация по домовете

Рехабилитаторите ще обгрижват възрастни и обездвижени пациенти

Мобилна рехабилитация за възрастни и обездвижени пациенти въвежда Медицински център „Рехабилитация и спортна медицина – Пловдив“ МЦРСМ-1 Пловдив, бившия Спортен диспансер.

„Иновативната услуга е част от пакета противоепидемични мерки, които лечебното заведение реализира успешно“, заяви управителят на общинското лечебно заведение д-р Влатко Глигоров.

Тя е насочена към обездвижени пациенти – след инсулт, операция на гръбнак или тазобедрена става, но също така и при политравми и дълго обездвижване, включително и след интензивно лечение на COVID-19 инфекция.

„Реализацията на услугата стана възможна, благодарение на един уникален апарат за мобилна физиотерапия, който извършва магнитотерапия, ултразвукова терапия и електротерапия с 5-6 различни вариации на ток с над 65 програми за всякакъв вид заболявания“, каза д-р Глигоров.

Според него рехабилитацията в домашни условия е още един опит за промяна на бизнес концепцията на лечебното заведение, която значително облекчава и близките на болните. Няма да се налага да бъдат транспортират до центъра. Мобилен екип с необходимата екипировка ще ги посещава на място.

1 2

Подобни статии

Top