Спортното училище в Пазарджик иска справедливост за Тоско!

Ръководството, треньорите и учителите: Спортът е поле за изява единствено на коректност, толерантност и спортсменски дух

Спортното училище в Пазарджик също се включи в кампанията „Справедливост за Тоско“ с искания за тежки и заслужени наказания за убийците на привърженика на Ботев (Пловдив) Тоско Бозаджийски. Те публикуваха официалната си декларация на специалната фейсбук страница, като категоричното им вярване е, че спортът е поле за изява единствено на коректност, толерантност и спортсменски дух.

„От името на Спортно училище Пазарджик. Искаме да изразим своята подкрепа.

Ръководството, треньорският и учителският състав на Спортно училище град Пазарджик се присъединяваме към всички, които изразиха подкрепата си за родителите на убития в Гърция футболен фен Тоско Бозаджийски. Посегателството над който и да е човек заради спортните му пристрастия е немислимо и неоправдано. Човешкият живот е безценен и няма кауза или идея, която да осмисли такава жестокост. Ето защо смятаме, че извършителите на това деяние трябва да получат справедлива присъда. Не защото е нужно отмъщение, а защото всеки човек трябва да е наясно, че носи отговорност за действията си. И защото спортът е поле за изява единствено на коректност, толерантност и спортсменски дух.

Като хора, които активно се занимаваме със спорт и подготвяме бъдещите български спортисти, сме категорични, че по никакъв начин насилието не може да бъде оправдано. На това учим и нашите ученици.
Изказваме най-сърдечни съболезнования на семейството на Тоско, на неговите приятели и вярваме, че справедливостта ще възтържествува“.

Подобни статии

Top