Спряха влак заради пожар край релсите

Влакът се движел по линията Пловдив – Карлово

Пътнически влак по линията Пловдив – Карлово спря за 20-на минути тази вечер заради пожар около жп линията, научи DCNEWS. Служители на Горското, които са на място, за да гасят огнената стихия, са разчистили огъня около релсите, за да може композицията да продължи.

Няколко пожара горят по протежение на жп моста на „местността Мранчево“ край карловското село Дъбене в посока към град Баня.

Два екипа на пожарната са изпратени да потушават огъня. Според БЛИЦ огнищата са през 200-300 метра. Запалени са стърнища, горят сухи треви, и дървета.

Според разследващи има данни, че пожарът е умишлен. Било е запалено от няколко места. Огънят вече е локализиран, на място остават пожарникари.

Друг пожар вилнее в „Кишиш махала“, която се намира между държавния рибарник и Баня. Там има 15 къщи, които не са обитаеми постоянно, а се ползват за вили. Според запознати тук също става дума за умишлено запалване на сухи треви от няколко места. Ситуацията е овладяна и огънят е потушен в последния момент, тъй като огънят почти е стигнал до къщите.

Разследващи са се заели със случаите, за да установят кой и защо разиграва и пожарна и горски служители и постоянно държи на нокти всички. Тече разследване и за големия пожар в Балкана, който преди седмици сериозно притесни карловци.

Припомняме, че вчера друг пожар изпепели 500 декара гори, изоставени лозя, сухи треви и храсти край Карлово. Тази вечер обаче на мястото отново са се възпламенили сухи треви. Дежурните лесничеи са сигнализирали, че са се разгорели наново 2 декара. Скоростната реакция и на горски, и на пожарникари, е дала резултат, огънят е овладян. На място остават лесничеи да дежурят.

Подобни статии

Top