Сребърен медал за Дамски хор „Тримонциум“ от фестивал в Гърция (СНИМКИ)

Пловдивският Дамски хор „Тримонциум“ получи наградата в надпревара с 32 хора от 3 континента

Сребърен медал спечели Дамски хор „Тримонциум“ с диригент Ваня Атанасова от Международния хоров фестивал и конкурс в гръцкия град Превеза.

От 05 до 08 юли в южната ни съседка се състоя 36-тия Международен хоров фестивал, в рамките на който се проведе и 24-тия международен хоров конкурс. Общо 32 хора от 3 континента взеха участие в това грандиозно културно събитие. Сред тях бяха участници от Израел, Колумбия, САЩ, Германия, Унгария, Полша, Чехия, Румъния, България, Сърбия, Словакия, Украйна и Гърция и др.

Конкурсът се проведе в 2 раздела: „Източноправославна църковна музика“ и „Свободна програма по избор на диригента“. Пловдивският хор “ Тримонциум“ взе участие във втори раздел „Свободна програма“. В конкуренция с изключително добри хорове, повечето от музикални академии, те успяха да се преборят и да защитят честта на България и славата на българското хорово изкуство.

„Сребърният медал, който донесохме в Пловдив, е голям успех за нашия хор! Ние бяхме единственият български хор в конкурса“, отбеляза диригентът Ваня Атанасова.

Подобни статии

Top