Среднощни крадци спряха обновяването на Зоната на креативността пред читалище „Съвременник“ (СНИМКИ)

Задигнаха пейката пред читалището

За много неприятна ситуация сигнализира днес секретарят на Народно читалище „Съвременник-1986“ в жк Тракия. Едно от любимите кътчета на тракийци – Зоната на креативността пред библиотеката на читалището в бл. 140 осъмна окрадено.

„От понеделник започна пълна реконструкция на пространството пред библиотеката, разказва секретарят на читалището Вера Аврионова. То е с градинска мебел от палети, които решихме да обновим напълно. Намерихме дарител, който осигури нови палети и от понеделник кипи усърдна дейност по обновяването на Зоната на креативността. Дълга пейка от общо десет палета бе здраво закована и поставена на мястото на предишната, която бе доста изгнила и опасна. За съжаление тази нощ някой е дошъл и е откраднал цялата пейка“, обясни Аврионова. Тя допълни, че крадците дори са имали нервите да отвиват винтове и да разковават съоръжението, което на практика е било непреместваемо по друг начин.

Тази ситуация спира напълно обновяването на зоната и сега вместо красив кът за отдих на тракийци и занимания на открито на децата, има купчина изгнили дъски и празно място вместо пейка.

„Още не можем да повярваме, че някой ще посегне по този отвратителен начин на нещо, което е предназначено за всеки един от нас“, възмутени са от читалището.

За съжаление в момента са налични още само четири палета и се налага реконструкцията на зоната да бъде прекратена. Читалището не може да си позволи да закупи необходимия брой палети, а и какъв е смисълът, след като не се знае дали те ще бъдат тук в понеделник, коментират живеещи в близост граждани.

Подобни статии

Top