Срещу 20 бона пуснаха Райфъла от ареста

Нямало опасност вече да повлияе на свидетели и експерти

Пуснаха от ареста скандалният пловдивски бизнесмен Атанас Червенков – Райфъла под гаранция от 20 бона, съобщиха за DCNEWS от Апелативния съд. Червенков прекара почти 5 години зад решетките, без да е осъден окончателно.

Днес Апелативния съд е освободил Райфъла с мотива, че здравословното му състояние се е влошило, а съдебното следствие срещу него е приключило и срокът за задържане е бил много продължителен. Според съдия Деница Стойнова вече е отпаднал рискът Червенков да повлияе по някакъв начин на свидетелите и експертите по делото. Скоро се очаквало да има и произнасяне по жалбата му срещу 13-годишната присъда, която му бе наложена от Окръжния съд. Тя беше за опит за убийство на  собственика на частния медицински център „Хипоталамус“ Аргир Гяуров, както и за палежа на автомобилите, собственост на бившия депутат Антоний Йорданов и жена му Стефка.

По време на делата Червенков непрекъснато искаше да бъде освободен заради здравословното си състояние. Той твърдеше многократно, че има проблеми с пикочния си мехур и бъбреците. Веднъж дори се наложи медицински екип да му бие обезболяваща инжекция в съдебната зала заради бъбречна криза.

Според първоинстанционната присъда Райфъла и съучастниците му по мегаделото трябваше да изплатят солидарно обезщетение от 50 000 лева за неимуществени вреди на Аргир Гяуров, а депутатът от ГЕРБ Антоний Йорданов и жена му ще получат компенсация за опожарените коли.

Подобни статии

Top