Стадион „Локомотив“ взе лиценз за мачове в Европа

Заповедта е на областният управител Дани Каназирева, която поздрави Локо за Суперкупата и пожела успехи и на европейската сцена

Областният управител Дани Каназирева издаде заповед, с която се разрешава използването на стадион „Локомотив“ за провеждането на международни спортни мероприятия за срок от една година. Заповедта е на база проверка и доклад на сформирана областна комисия в изпълнение на Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. Тази година, с промяна на нормативната уредба, проверката на спортните съоръжения и съответно издаването на разрешителни за провеждане на спортни състезания, са делегирани на областните администрации.

„Проверката от комисията бе извършена в определения срок -31 юли и в изпълнение на изискванията за обезпечаване на сигурността и безопасността при провеждане на международни спортни мероприятия на стадионите“, обясни областният управител.

При огледа на спортното съоръжение е установено, че трибуните са фиксирани към носещата основа и не са базирани върху или да се състоят от тръбни елементи и структури от тип скеле, с изключение на южната част на сектор „Гости“, които не се ползва. Според изискванията са също така седалките, има ясно обозначени места с достъп за хора с увреждания и техните придружители.

Стадионът, като и частите извън него, са добре осветени има изградено видеонаблюдение и оперативен координационен център с изглед към цялата вътрешна част на стадиона и възможности за комуникация между лицата и представителите на съответните служби, отговорни за безопасността и реда на стадиона.

Около всеки вход на стадиона има поставени информационни табели на български и английски език, посочващи забранени за внасяне на стадиона предмети. Съвместно с органите на реда на всички входове на стадиона се осигурява пропускателен режим чрез метални заграждения.

На база на заключенията на комисията, в която участват представители на Областта, община Пловдив, ОД на МВР, РДПБЗН и др., се издава и съответното разрешително.

Страхотен мач и честита победа, Локомотив Пловдив! Направихте невероятен сезон, а сега погледнете смело към Европа!🏳️🏴

Публикувахте от Дани Каназирева в Неделя, 2 август 2020 г.

Междувременно, областният управител поздрави отбора на Локомотив (Пловдив) за поредния успех – спечелването на Суперкупата на България.

Непосредствено след последния съдийски сигнал Каназирева отправи своите адмирации в социалните мрежи. Тя пожела със смелост и самочувствие „черно-белите“ да стъпят на европейската футболна сцена и да завоюват нови върхове в клубната история.

Суперкупата на България за 2020 г. е вече на Лаута!Изминалият футболен сезон, в който всички отбори преклониха глава…

Публикувахте от Фенклуб Локомотив Пловдив в Понеделник, 3 август 2020 г.

 

Подобни статии

Top