Стадион „Пловдив“ готов през 2021 година с пари на Общината

Кметът Иван Тотев и арх. Валентин Маринов представиха пътната карта за реконструкцията на най-големия стадион в България

Стадион „Пловдив“ ще бъде готов най-рано през 2021 година, а Общината има парите, които да инвестира в реконструкцията на най-голямото съоръжение от този вид в България. Това обявиха на представянето на пътната карта пред медиите кметът Иван Тотев и архитект Валентин Маринов.

Самата реконструкция ще премине през 11 етапа, които могат да се изпълняват поотделно или в различни комбинации през следващите години, дори и следващият мандат да не е на Иван Тотев или пък в неговия край.

Най-напред трябва да се премахнат вътрешните трибуни, да се оправят съблeкалните и ВИП-зоната за медиите, разполoжена над тях, както и да се премахне козирката, която е опасна.

Преди това трябва да се изготвят техническите проекти, а след това да се проведат и строително-ремонтните дейности. Само това ще струва около 10-15 милиона лева, но те могат да бъдат осигурени от бюджета на Община Пловдив, потвърди кметът Тотев.

След изпълнението на част от обектите ще може да се провеждат футболни мачове от Първа професионална лига. По-късно и срещи, които отговарят на втора категория по класификацията на УЕФА.

В останалите етапи са включени още зала „Чайка“, реновации на залите, осветлението, благоустрояването на района и изграждането на паркинг.  При завършването на всичко това капацитетът на стадиона ще бъде намален до 40 – 45 хиляди зрители.

Подобни статии

Top