Стаменов: За месец и половина микрорайон в „Централен“ ще се превърне в малък оазис (СНИМКИ/ВИДЕО)

90 нови паркоместа ще има в карето между бул. „Копривщица“ и ул. „Прогрес“

Мащабен ремонт на междублоковите пространства между ул. „Прогрес“ и бул. „Копривщица“ до бл. 64 стартира днес в пловдивския район „Централен“. Районният кмет Георги Стаменов и зам.-кметът по строителството на община Пловдив Пламен Райчев направиха първа копка на ремонтните дейности в градинката на ул. „Копривщица“  38-42.

90 нови паркоместа, детски площадки и нови градинки ще бъдат направени в междублоковите пространства, съобщи Стаменов. Ще бъде монтирано и ново енергоспестяващо  LED  осветление. По думите на кмета това е една от зоните, която допреди две години е била осеяна с гаражи – бетонни и метални. Около 260 000 лв. ще струват строителните дейности в района.

„Трайна политика на районната администрация е да се премахват гаражите и е тенденция всички тези зони да да бъдат ремонтирани. Последният ремонт тук е правен преди повече от 50 години. Днес правим символичната първа копка и започваме реновирането на тази зона, която включва 4 паркинга, пътната част, тротоарни настилки, ремонт на основната улица „Прогрес“ за достъп. Ще прекараме напоителна система, за да може в годините напред зелените площи да бъдат напоявани и поддържани. Целта е поредният микрорайон в „Централен“ да бъде основно ремонтиран и да изглежда като оазис„, обясни районният кмет.

Той благодари на общината за отпуснатите средства за реновиране на микрорайона и изрази убедеността си, че след приключването на ремонта след месец и половина, тази зона ще бъде преобразена. 

1 2 3

Подобни статии

Top