Станилия Стаменова отпадна на полуфиналите на ЕП по кану-каяк

Това беше първи старт за най-добрата ни кануистка от 2019 година насам, тя вече има виза за Токио

Единствената българска състезателка в кану-каяка, която ще участва на Олимпийските игри в Токио през тази година, Станилия Стаменова завърши на пето място в полуфинала на 200 метра едноместно кану на Европейското първенство в Познан, Полша.

Така тя не успя да стигне до финала в дисциплината.

Световната шампионка от Милано 2015 и европейска шампионка от Загреб 2012 и Бранденбург 2014 завърши с време от 54.396 секунди.

Българката финишира на +3.195 секунди от победителката Алена Анздрова от Беларус. За финала от този първи полуфинал се класираха още Стефаника Урсу от Румъния и Яна Жетек от Чехия.

„Днес приключих с европейското първенство. Това беше първи старт за мен от 2019 година насам, направих грешки, взимам си поука и продължвам подготовка за игрите.
Благодаря на Клуб по кану-каяк „Георги Демирев“за оказаната подкрепа и закупуването на лодка тук от Полша, с която да се готвя до игрите в Токио. (След изпращането на лодката ми за Токио един месец греба в буквално каквото намеря.)

Надявам се БФКК да се вразумят и да подсигурят нужния достъп до стартовите устройства в Пловдив и всичко, което е необходимо за нормалното протичане на подготовката“, написа на страницата си във Фейсбук Станилия Стаменова.

Подобни статии

Top