Станилия Стаменова прекратява кариерата си след Токио

Това обяви кануистката в социаалните мрежи, където показа и уникалния си екип, с който ще гребе

Единствената българска представителка в състезанията по кану-каяк на Олимпийските игри в Токио Станилия Стаменова обяви в емоционален пост във Фейсбук, че ще прекрати кариерата си след участието в японската столица.

33-годишната Станилия сподели, че за нея е истинска гордост да представя България на подобен форум. Женското кану ще направи своя дебют в олимпийската програма именно в Токио.

„България, шевици, олимпийски игри, 40-и номер. Близките ми знаят какво означават тези неща за мен! Родината, коренът, къщата на село и миризмата на мащерка са неща, които ми дават сили. Истински неудържими можем да сме само когато обичаме своето, гордеем се с миналото и се подкрепяме в настоящето. Радвам се, че стигнах до този спортен форум с флага на България състезавам се с българска екипировка създадена от българи! Това бе моят личен мотив и тук ще е последният ми старт в кариерата“, написа Стаменова.

Световната ни шампионка от Милано 2015 в спринта на 200 метра ще стартира в същата дисциплина и на Игрите в Токио. Стаменова ще застане на старт в ранните часове на сряда, 4 август, в петата предварителна серия.

Ето и екипа, с който Станилия Стаменова ще се състезава на Олимпиадата.

Източник: БНТ, Снимки: Бончук Андонов, Фейсбук

Подобни статии

Top