Станилия Стаменова влиза в историята! (ВИДЕО)

Тя е първата българка, която участва на олимпийски игри в женското кану и единствената представителка на България в кану-каяка в Токио

На 04.08.2021 г. на олимпийските игри в Токио за първи път ще присъства женското кану. Кануто е част от олимпийската програма от 1936 година, но за жени ще дебютира на тези олимпийски игри в две дисциплини C1 200 м (едноместно кану 200 м) и C2 500 м (двойка кану 500 м), написа Станилия Стаменова в социалните мрежи.

Женското присъствие в тази надпревара чака своята възможност за изява близо век. Радвам се, че мога да съм част от тази история, да се запиша като първият български участник на женско кану на олимпийските игри и като единственият представител на България по кану-каяк.

Устоях през годините за да сбъдна мечтата си и да поставим България сред най-заслужилите. За първи път в Токио в надпреварата на едноместните лодки ще имат право да вземат участие по две лодки от страна, което ще вдигне силата на конкуренцията двукратно (особено на големите сили в спорта). Но пък това правило вещае една много по-интересна програграма.

Нека най-добрият, най-подготвеният победи!

Подобни статии

Top