Станимира Петрова донесе нов медал за България от ЕП в Будва (ВИДЕО) - DC news

Станимира Петрова донесе нов медал за България от ЕП в Будва (ВИДЕО)

Асеновградчанката се класира за полуфиналите след категорична победа над Йелена Зекич от Сърбия, Златислава Чуканова отпадна от ирландка

Станимира Петрова осигури четвърти медал за България от европейското първенство по бокс за жени в черногорския град Будва. Световната и трикратна шампионка на Стария континент се класира за полуфиналите в категория до 54 килограма. По този асеновградчанката си гарантира минимум бронзово отличие от шампионата.

На четвъртфиналите българката записа победа над представителката на Сърбия Йелена Зекич. Най-титулуваната българска националка се представи на висота в хода на цялата среща и не допусна никакви колебания. Тя имаше превъзходство и в трите рунда, като напълно заслужено се поздрави с успех с 5:0 съдийски гласа. За място на финал в петък Петрова ще боксира с Анастасия Ковалчук (Украйна).

В другата среща с българско участие днес Златислава Чуканова (50 кг) отстъпи с 2:3 гласа (27:30, 29:28, 29:28, 28:29, 27:30) на Кейтлин Фрайърс (Ирландия). Мачът премина много равностойно, като двете не се притесниха да влязат в сериозна размяна още от първия рунд.

Чуканова опита да наложи своя ритъм, но във втората част изостана малко от съперничката си, което се отрази и на резултата при съдиите. Българката се хвърли с всички сили, за да обърне нещата в своя полза в третия рунд, но това не бе достатъчно и тя приключи участието си на четвъртфиналите.

С класирането на Петрова България ще има четири боксьорки на полуфиналите в петък. Освен нея, в битка за участие на финалите ще влязат Севда Асенова (48 кг), Венелина Поптолева (52 кг) и Светлана Каменова (57 кг).

Подобни статии

Top