Станимира Петрова е на победа от олимпиадата в Токио!

Асеновградчанката победи полякинята Сандра Крук на олимпийската квалификация в Париж, Симеон Чамов и Аслъхан Мехмедова загубиха още в първия кръг

Асеновградчанката Станимира Петрова откри с победа българското участие на европейската олимпийска квалификация по бокс. Многократната ни европейска и световна шампионка се класира за четвъртфиналиите на надпреварата, която се провежда в Париж.

Родната звезда успя да наложи волята си над полякинята Сандра Крук след 4:1 гласа в категория до 57 килограма. Така Станимира вече е на само още един успех от спечелване на квота за Игрите в Токио.

От целта я дели британката Карис Артингстал, която надделя над представителката на Беларус Хелина Брюевич. Мачът на истината за Петрова е в неделя следобед.

Симеон Чамов и Аслъхан Мехмедова се разминаха с възможността да спечелят квоти за олимпийските игри в Токио. Двамата допуснаха поражения в първия ден от подновената европейска олимпийска квалификация по бокс в Париж.

Чамов загуби кръг преди 1/4-финалите на турнира, след като отстъпи с 2:3 съдийски гласа на Адам Шартоа от Швеция. Българинът изигра добър двубой, който можеше да бъде отсъден и в двете посоки. Съдиите обаче прецениха, че Шартоа е направил достатъчно, за да бъде посочен за победител. Изходът на срещата бе решен в последния трети рунд, след като преди това двамата си поделиха надмощието.

Аслъхан Мехмедова също не успя да продължи пътя към квотите при 60-килограмовите при дамите. Тя отстъпи на представителката на Гърция Николета Пита с 0:5 съдийски гласа.

На ринга през уикенда ще се качат още Стойка Кръстева (51 кг), Радослав Панталеев (91 кг) и Петър Белберов (+91 кг).

Подобни статии

Top