Станимира Петрова е Спортист №1 на Добрич - DC news

Станимира Петрова е Спортист №1 на Добрич

Асеновградччанката от БК „Добруджа“ спечели бронзов медал на ЕП по бокс за жени, а на световното достигна до четвъртфинал

Боксьорката на клуб „Добруджа“ Станимира Петрова спечели класацията „Спортист на Добрич“ за 2022 г. Тя събра 263 точки и изпревари шахматиста Момчил Петков с 256 и каратиста Пеньо Пенев с 249. Резултатите бяха обобщени и представени пред медийна група „Добруджа“ от Калоян Костов – старши експерт в отдел „Икономическо развитие, европейски фондове и обществени поръчки“ в Община град Добрич. Общо 35 анкетни карти бяха попълнени тази година от кметския екип, общинските съветници от спортната комисия, представители на клубовете и спортни журналисти.

През тази година асеновградчанката Станимира Петрова спечели бронзов медал на Европейското първенство по бокс за жени, а на световното достигна до ¼-финал. Тя записа и множество първи места – на държавните първенства, на Купа България, Купа „Странджа“, на турнири в Сърбия и Финландия.

Вторият в класацията – Пеньо Пенев от карате клуб „Самурай“, спечели бронзов медал на Световното първенство в стил годжу рю индивидуално, а отборно е пети. През тази година той бе шампион на всички състезания в България индивидуално и отборно – държавното първенство и купата.

Момчил Петков от клуб „Енергия 21“ през тази година стана най-младият гросмайстор на България в цялата история на този спорт в нашата страна. На шахматната Олимпиада в Индия той игра много успешно на първа дъска за мъжкия национален отбор.

За трета поредна година отбор на Добрич е КК „Самурай“ – мъже, който е шампион на страната и носител на Купата на България на ката, а на световното зае пето място. Второто място при отборите отново е за „Самурай“ – за женския тим, който също е най-добрият в България. Следват юношите старша възраст на хандбален клуб „Добруджа“, които спечелиха бронзовите медали от държавното първенство и от купата на страната.

При младите таланти първото място тази година спечели Диян Димитров от „Десант“ – световен шампион по кикбокс за юноши младша възраст, златен медалист от Световната купа и държавен шампион. Втори е каратистът на „Самурай“ Давид Николов – световен и държавен шампион на ката и кумите при момчетата до 14 г. В тройката се класира и плувецът на „Добруджа 2021“ Никола Стоянов, който има множество титли и медали при юношите младша възраст.

В категорията за спортисти с увреждания най-много точки събра борецът на „Добруджански юнак“ Панайот Димитров, който е втори от Олимпийските игри за хора с увреден слух в Бразилия. Следват двама състезатели по канадска борба на клуб „Хищник“ – Захари Стоянов и Мустафа Мехмедалиев, които са медалисти от най-големите международни състезания.

Подобни статии

Top