Станимира Петрова ексклузивно от прекратената олимпийска квалификация в Лондон (ВИДЕО)

Втора победа на Стойка Кръстева, загуба на Тайсъна и успех на Симеон Чамов, останалите мачове отложени за май

Даниел Асенов в кат. до 52 кг не успя да вземе квота за Олимпиадата в Токио. На квалификацията в Лондон Тайсъна загуби злощастно от турчина Батухан Чифтчи с 2:3 съдийски гласа. Българинът спечели първия рунд, падна във втория, а мачът бе прекратен в третия заради аркада на нашия. Взимайки предвид резултата до момента, съдиите дадоха победата за Чифтчи.

Симеон Чамов стартира с победа квалификациите в кат. до 75 кг. Българинът победи категорично с 5:0 съдийски гласа Балсис Витаутас от Беларус.

По-рано през деня Стойка Кръстева записа успех във втория кръг на категория до 51 килограма и е само на успех от квота.

Станимира Петрова почиваше в първия кръг в кат. до 57 кг., а в осминафиналите трябваше да се изправи днес срещу Сандра Крук от Полша.

След края на битките снощи квалификацията бе прекратена заради пандемията от коронавирус.

„Сигурността и здравето на атлетите, съдиите и всички други участници са на първо място“, заявиха организаторите на турнира, в който участваха боксьори от 60 страни, включително от тежко засегнатите Италия, Франция и Испания.

Надеждата е европейската квалификацията да продължи през май, за когато е насрочена и световната пресявка в Париж. Не е ясно по какъв начин ще бъдат зачитани резултатите до момента.

Подобни статии

Top