Станимира Петрова и Светлана Каменова с титли на турнира "Феликс Щам" - DC news

Станимира Петрова и Светлана Каменова с титли на турнира „Феликс Щам“

Асеновградчанката разби на финала Виктория Рогалинска от Полша, а Каменова не даде шанс на третата в света Амина Зидани, Златислава Чуканова със сребро

Водещите ни боксьорки Станимира Петрова и Светлана Каменова спечелиха титли от 37-ото издание на турнира „Феликс Щам“ в Полша.

В много качествен финал в категория до 57 килограма Каменова победи другата бронзова медалистка от Световното първенство в Индия – Амина Зидани. Под наставленията на Борислав Георгиев и Роман Цветков Светла показа арсенала си от умения и напълно заслужено ликува със златния медал.

Станимира Петрова донесе втора титла за България. Водещата ни боксьорка, световна и трикратна европейска златна медалистка, както и 4-кратна носителка на Купа „Странджа“, записа ефектна победа на финала в категория до 54 килограма. Тя не остави шанс на представителката на домакините Виктория Рогалинска и ликува със златото.

Със сребърно отличие се поздрави Златислава Чуканова. В категория до 50 килограма тя отстъпи на финала на полякинята Наталия Кучевска. В четвъртък бронзови медали спечелиха Венелина Поптолева (50 кг) и Аслъхан Мехмедова (60 кг).

Подобни статии

Top