Станимира Петрова изпадна в психологическа дупка

Световната и двукратна европейска шампионка от Асеновград загуби на старта на турнир в Чехия, пропуска републиканското по бокс в Русе

Една от звездите на българския бокс – световната и двукратна европейска шампионка Станимира Петрова, е изпаднала в психологическа дупка. За това свидетелства личният й треньор – легендата Петър Лесов, като уточнява, че това е причината за изненадващата за него загуба на асеновградчанката още в първия й мач на турнира в Усте над Лабем (Чехия). Петрова падна с 0:5 съдийски гласа от полякинята Кинга Шлахчич на четвъртфинала до 57 кг.

„Може би и аз малко подцених противничката, но при нормални обстоятелства Петрова нямаше как да не я бие – призна Лесов пред „Меридиан мач“. – Но просто гледах и не вярвах на очите си. Момичето очевидно имаше лични проблеми – често говореше с България.

Призна ми, че не е на себе си. Психологът Иван Иванов, който работи с националния отбор по бокс и постоянно говори със Станимира и останалите момичета, ми каза преди заминаването за Чехия, че усеща нещо.

Сега просто трябва да си почине, затова и ще пропусне републиканското от 4 юни в Русе. После заминава на Европейските игри в Минск. Освен всичко друго има и възпаление на нерв в гърба, който я болеше по време на боя с полякинята“.

Освен Станимира в женския боксов турнир на вторите Европейски игри в Беларус, стартиращи на 21 юни, ще ни представят Габриела Димитрова (до 51 кг) и Деница Елисеева (до 60). Мъжете ще са в пълен състав.

Подобни статии

Top