Станимира Петрова може да отнесе наказание до 1 година

АИБА готви тежки наказания за асеновградчанката и треньора Петър Лесов заради скандала на световното в Индия

С дисквалификация до 1 година може да бъде наказана бившата световна шампионка по бокс от 2014 г. Станимира Петрова заради поведението и коментарите си след загубения 1/4-финал от индийката Сониа Чахал в кат. 57 кг на завършилото в Ню Делхи настоящо първенство на планетата.

След обявеното решение – 3:2 гласа в полза на Чахал, помощник-треньорът на националния отбор Петър Лесов хвърли бутилка вода на ринга, след което отправи неприлични жестове към публиката в зала „Индира Ганди“. Петрова пък впоследствие обвини съдиите в корупция.

Акредитациите и на двамата бяха отнети, но предстои заседание на Дисциплинарния панел на международната боксова федерация (AIBA), който може да отнеме състезателните права на Петрова за 1 година.

Това означава, че Станимира може да не бъде допусната до следващото първенство на планетата – в Улан Уде (Русия) другата есен, а то е олимпийска квалификация. Българската федерация вече е написала писмо до AIBA, с което изразява съжаление за постъпката на Лесов и Петрова, като очакванията са то евентуално да смекчи наказанието.

Подобни статии

Top