Станимира Петрова на финал след здрава битка на „Странджа“ (ВИДЕО) - DC news

Станимира Петрова на финал след здрава битка на „Странджа“ (ВИДЕО)

Даниел Асенов – Тайсъна отпадна и ще се задоволи с бронзовия медал

Станимира Петрова донесе първия финал за България на 73-ото издание на Купа „Странджа“. Световната и трикратна европейска шампионка спечели в изключително здрава битка срещу представителката на Русия Наталия Самохина. Звездата на женския ни бокс се поздрави с успех с 3:2 съдийски гласа в категория до 54 килограма.

Мачът премина на един дъх от първия до последния гонг. Двете си размениха по един рунд, като Станимира започна вихрено, но рускинята отговори подобаващо. Всичко опря до представянето им в третата част, където Петрова показа повече майсторство и акуратност, за да вземе победата.

За златото в събота следобед Станимира ще се изправи срещу Дина Жоламан (Казахстан).

Светлана Каменова също е на финал. Завърналата се на ринга след дълго отсъствие българка ще боксира за златния медал в категория до 57 килограма. Тя преодоля без никакви затруднения финландката Вилма Витанен, като постигна категорична победа с 5:0 съдийски гласа.

В неделя Каменова ще има доста сериозно препятствие по пътя към върха в категорията. Тя ще трябва да преодолее много класната рускиня Дария Абрамова.

При мъжете на финал е Ясен Радев в кат. до 54 кг. след 4:1 съдийски гласа срещу коравия сърбин Тамир Галанов. Той ще боксира за златото срещу казахстанеца Махмуд Сабирхин, който отстрани с 3:2 гласа голямата ни надежда Даниел Асенов – Тайсъна.

Кристиян Николов, Хавиер Ибаниес, Радослав Асенов също ще се бият за златото.

С бронз след загуби останаха Уилиам Чолов и Рами Киуан.

Подобни статии

Top