Станимира Петрова отупа латвийка! (СНИМКИ)

Ударно завръщане на Симеон Чамов, без проблеми за Деница Елисеева и Габриела Димитрова

Световната и двукратна европейска шампионка Станимира Петрова направи летящ старт на Купа „Странджа“. Актуалната носителка на трофея не срещна никакви проблеми срещу латвийката Аманда Миларе и я победи категорично с 5-0 съдийски гласа. На четвъртфиналите утре златната медалистка от Европейските игри в Минска 2019 ще играе с Кинга Жлачич (Полша).

Европейската шампионка от София 2016 Деница Елисеева и бронзовата медалистка от Европейските игри в Минск 2019 Габриела Димитрова също започнаха с победи на Купа „Странджа“.

В категория до 60 килограма Елисеева се справи с Дите Фростхолм (Дания) с 5-0 съдийски гласа. Така на четвъртфиналите утре следобед тя ще срещне американската боксьорка Амелиа Мур.

Димитрова (до 51 кг) пък не срещна трудности с Урсула Готлоб (Германия), като също победи с единодушно съдийско решение – 5-0. На четвъртфиналите Габриела ще се изправи срещу украинката Тетяна Коб, като мачът е утре следобед.

Загуби в първия кръг претърпяха другите ни две представителки в категория до 51 килограма. Севда Асенова се отказа в първия рунд срещу Зареен Михат (Индия), след като получи контузия в коляното. Чуканова пък бе победена от Кристина Круз (САЩ).

След 2 години пауза Симеон Чамов се завърна на ринга с успех, който записа на старта на участието си на боксовия турнир „Купа „Странджа“. В категория до 75 килограма боецът се наложи с 5-0 над Ришард Левицки (Полша). През целия мач по нищо не личеше, че Симеон Чамов е държал ръкавиците окачени толкова дълго време. Той притисна съперника си и не остави никакво съмнение в превъзходството си. В следващия кръг българинът ще се изправи срещу Мухамад Адбиларсон (Финландия).

Венсан Киркоров тръгна ударно в първия си мач в категория до 63 килограма на Купа „Странджа“. Българинът се наложи над състезаващия се под неутрален флаг Весам Саламана с 5-0. Саламана е бежанец, получил убежище в Германия. Боят бе много активен, като Киркоров не остави нито за миг съперника си. В края на третия рунд двамата удариха главите си и на Венсан му се отвори страховита на пръв поглед аркада. Нашият обаче доигра срещата, а след нея от щаба на националния отбор обясниха, че раната не е дълбока.

Загуба претърпя Кирил Русинов. В категория до 63 килограма той падна от Гурули Лаша (Грузия). Русинов постоянно атакуваше съперника си, но получаваше засичащи удари, като съдиите дадоха 4-1 в полза на грузинеца.

Загуба и за Кристиян Димитров, който в категория до 91 килограма падна от Абнер Хуниор от Бразилия.

Подобни статии

Top