Станимира Петрова разби сомалийка на турнира в Ботевград

Асеновградчанката с категорично 5-0 над Рамиа Али, в понеделник излиза срещу Сандра Кърк от Полша за място на финала

Станимира Петрова стартира ударно участието си на Международния турнир за жени и девойки „Балкан“ в Ботевград. Световната и двукратна европейска шампионка се класира на полуфиналите в категория до 57 килограма, след като победи категорично с 5-0 Рамиа Али от Сомалия. Така златната медалистка от Европейските игри в Минск си осигури минимум бронз, а в спор за място на финала в понеделник ще се изправи срещу Сандра Кърк от Полша.

Мелек Закифова пък стигна до боя за титлата в категория до 48 килограма при девойките, след като победи с 4-1 финландката Пихла Киаво. За златото във вторник европейската шампионка за момичета от София 2017 ще играе с Диана Пасат от Румъния, която ни лиши от български финал, побеждавайки Жулияна Петрова с 5-0.

Другите ни три представителки вчера загубиха. При девойките Николета Чикерова (64) бе отказана в първия рунд от Ребека Люнгоф (Швеция). При жените младата надежда в категория до 51 килограма Мартина Маринова бе спряна от Елена Савалева от Русия, а 69-килограмовата Добромира Георгиева падна от Вивен Будай (Унгария).

Днес програмата в зала „Георги Христов“ ще предложи 10 двубоя, като в 6 от тях ще има българско участие. Сесията, която започва в 14:00 часа, ще бъде открита Дара Ганчева. Боксьорката ни в категория до 51 килограма при девойките ще боксира с Виктория Рогалинска от Полша. Веднага след това в същата теглова група излиза Дилек Серветова, която има за съперничка Каролина Ампулска (Полша).

По-късно Ана-Мария Дялова (60) играе с Ванеса Орчик (Полша), Далия Райчева (64) се изправя срещу финландката Евелина Тиами.

Последните два мача от деня ще определят финалистките в категория до 48 килограма при жените. Първо Севда Асенова излиза срещу Айше Гагирир (Турция), а след нея на ринга се качва Еми-Мари Тодорова, която ще се бие с Юлия Чумгалакова от Русия.

Входът е свободен! Можете да гредате турнира на живо тук!

Подобни статии

Top