Станимира Петрова развя знамето ни на Световните военни игри в Китай (СНИМКИ)

Джудистът Ивайло Иванов спечели златен медал за България

Най-добрата ни боксьорка Станимира Петрова бе знаменосец на България по време на официалната церемания по откриването на Седмите световни военни игри в У Хан, Китай. Надпреварата вече започна и ще продължи до 27 октомври. Българската делегация за Световните военни игри включва 36 души, от които 22-ма спортисти в 8 вида спорт, треньори, съдии, ръководители и официални лица.

Асеновградчанката, съотборникът й Даниел Асенов – Тайсъна и останалите българи дефилираха стройни и усмихнати в парадни военни униформи. Те двамата са единствените цивилни и съответно без военни звания от делегацията ни.

Вчера Станимира започна с победа срещу състезателка на Венецуела, а на четвъртфиналите утре среща представителка на домакините от Китай. Даниел Асенов боксира днес срещу китаец.

Българският джудист Ивайло Иванов донесе първи златен медал за България от Китай. В първа среща на 1/16 финалите в категория до 81 килограма на турнира по джудо от 7 военни световни игри Ивайло Иванов победи с ипон ДжонМвале от Замбия. На 1/8 финалите той отново с лекота още в първата минута победи с ипон Авделал Мохамед от Египет. На четвъртфиналите Ивайло се справи с Заболс Кризсан от Унгария отново с ипон. И отново ипон изпрати българина в битката зазлатото. Този път в полуфинала Иво не даде никакъв шанс на поляка Лукаш Блач.

Във финалната среща Ивайло Иванов победи с вазари и италианеца Андрея Регис. Бронзовите медали останаха за Хайдаят Хейдаров от Азербайджан и Хо Ли Сунг от Корея.

Подобни статии

Top