Станимира Петрова със специална награда от БОК (СНИМКИ)

Асеновградчанката получи и вкусна торта по случай рождения си ден

Със специални призове на Фондация „Български спорт“ бяха удостоени бронзовият медалист от световното първенство Радослав Панталеев и трикратният европейски шампион Уилям Чолов. През септември в Екатеринбург боецът ни в категория до 91 килограма стана трети на планетата, след като победи Ерисладни Савон. Кубинецът е бронзов медалист от олимпиадата в Рио и племенник на легендата Феликс Савон. Радо донесе и първи медал за българския бокс от световно първенство след 10 години пауза.

Чолов пък покори за трети път Европа при подрастващите през май в Галац (Румъния).

Призовете на Фондация „Български спорт“ Панаталеев и Чолов получиха на бляскава церемония в Национална галерия „Двореца“, където бяха раздадени и спортните Икари за 2019 година.

Награди от БОК пък получиха Станимира Петрова, Габриела Димитрова, Даниел Асенов-Тайсъна, както и треньорът на националния отбор Жоел-Солер Арате. Както е известно, Станимира стана шампионка на Европейските игри в Минск, където Габриела взе бронз. Тайсъна пък се окичи със сребро, като турнирът при мъжете бе с ранг на европейско първенство.

Станимира Петрова и Даниел Асенов участваха и на Световните военни игри.

Талантливата асеновградчанка получи и специална торта за рождения си ден от Асоциация „Докосни дъгата“, чийто специален посланик е. Заедно с пловдивския тенисист Димитър Кузманов-Мико и с плевенската каратистка Ивет Горанова тя участва във влогърското предаване за живота на спортиста и неговото ежедневие „Backstage“

Подобни статии

Top