Станимира Петрова се отказа от Купа „Странджа“ заради болест

Ето кои от българите и българките продължиха на полуфинарите и си осигуриха медали от международния турнир по бокс

Станимира Петрова прекрати участието си в турнира за Купа „Странджа“. Актуалната и трикратна носителка на трофея, която вчера трябваше да се бие на четвъртфинал в категория до 57 килограма, има вирусно заболяване.

„Понякога желанията и реалността се разминават. За съжаление съм болна и няма да мога да продължа участието си на турнир „Странджа“, обясни Станимира чрез профила си във Фейсбук.

Деница Елисеева и Габриела Димитрова се класираха за полуфиналите в категориите си на Купа „Странджа“. При 51-килограмовите Димитрова, която е бронзова медалистка от Европейските игри в Минск се наложи с 3-2 над Тетяна Коб от Украйна. С спор за място на финала Габриела ще се изправи срещу американката Вирджиния Фуч.

Европейската шампионка от София 2016 Елисеева пък победи далеч по-лесно Амелиа Мур (САЩ). В категория до 60 килограма българката се наложи с 5-0 и на полуфинала ще боксира срещу ирландката Кели Харингтън.

Мелис Йонузова също се класира на полуфинал на турнира за Купа „Странджа“. В категория до 69 килограма двукратната европейска шампионка спука от бой норвежката Агнес Алексюсон, като съдиите дадоха 5-0 за българката. На полуфиналите днес Мелис ще се бие с ирландката Кристина Десмънд, която се класира без игра, тъй като американската й съперничка Оши Джоунс не се качи на ринга поради заболяване.

Категорични победи на 1/4-финалите на Купа „Странджа“ записаха братята Даниел и Боян Асенови. В категория до 52 килограма Тайсъна спука от бой Байоку Башким от Косово. Въпреки че имаше незараснала аркада на лявата вежда, многократният европейски шампион се хвърли в атака още в първия рунд и сериозно притисна съперника си. Тайсъна не отстъпи дори и след като раната му се отвори. Така във втория рунд се случи неизбежното – Даниел прати на два пъти съперника си на земята, като на втория съдията прекрати срещата. На полуфиналите Даниел Асенов ще се бие с Антъни Ерера (САЩ).

Брат му Боян също бе категоричен срещу боксьор от Косово. Негова жертва в категория до 57 килограма стана Рексепи Леутрим. Подобно на брат си Боян тръгна в атака от първия гонг, като в средата на рунда намери чисто с дясно кроше лицето съперника си и го прати в нокдаун. До края на мача Боян водеше умело боя и спечели с 5-0 съдийски гласа. На полуфиналите той ще се изправи срещу италианеца Фрабческо Миаета, който пък предотврати български сблъсък в категорията, след като победи Божидар Джуров с 5-0.

Благой Найденов и Симеон Чамов също се класираха на полуфиналите на турнира за Купа „Странджа“. В категория до 75 килограма завърналият на ринга се след две години пауза Чамов победи Мухамад Адбилрасон (Финландия) с 3-2 съдийски гласа и в спор за място на финала излиза срещу Вадзим Панку (Беларус).

Олимпийският шампион за младежи от 2014 година Найденов пък се справи с украинеца Максим Котс в категодия до 81 килограма също с 3-2 съдийски гласа. На полуфиналите Балгой ще срещне Лиридон Нуха (Швеция), който пък отстрани другия българин в категорията Георги Свечев.

Радослав Панталеев стана поредният български полуфиналист на Купа „Странджа“. В категория до 91 килограма бронзовият медалист от световното първенство наби американеца Дариус Флъгъм. Панталеев натисна съперника си на старта и не му позволи да развие играта си. Радо засипа американеца с удари, а накрая съдиите бяха единодушни – 5-0 за българина.

На полуфиналите днес Панталеев ще срещне украинеца Мартон Роберт.

Подобни статии

Top