Станимира Петрова сваля категорията за Купа „Странджа“

Една от емблемите на българския бокс при жените ще премине от 57 на 54 килограма

Една от емблемите на българския женски бокс – Станимира Петрова, ще смени категорията за международната надпревара за Купа „Странджа“. 73-ото издание на най-стария боксов турнир в Европа ще се проведе в София от 21 до 27 февруари.

Идеята е родната звезда, която е трикратен златен медалист от европейски шампионати, както и световна №1 от 2014-а, да участва в категория до 54 килограма. В последните години Станимира се утвърди като водеща фигура при 57-килограмовите.

Всъщност първата световна и европейска титла на асеновградчанката са именно в категория до 54 килограма.

„Искаме да видим как ще се чувства на тази категория. Ще използваме „Странджа“ като един вид отправна точка, след което ще преценим дали ще остане на 54 килограма и на Световното първенство през май“, сподели личният треньор на Станимира и Олимпийски шампион от Москва 1980 Петър Лесов.

Петрова и останалите ни водещи имена в националния отбор са на лагер на Белмекен от началото на седмицата. Те бяха посрещнати на високопланинската база от изключително студено и ветровито време.

„Условията в първите дни са доста тежки. Някои от момичетата имаха проблеми, докато пристигнат и се съберем всички. Надявам се, че в следващите дни времето ще се успокои и ще може да излизаме извън залата“, каза още Лесов. Националките ще останат на Белмекен до края на месеца, след което ще се пуснат на Държавното първенство.

Подобни статии

Top