Станимира Петрова тренира с олимпийски шампион

Кубинецът Хавиер Ибаниес помага на асеновградчанката преди решителните битки за квота за Токио

Още един олимпийски шампион се присъедини към подготовката на Станимира Петрова (57 кг) по пътя към европейската олимпийска квалификация по бокс. Освен личният й треньор Петър Лесов, който е златен медалист от Москва 1980, към заниманията на многократната световна и европейска шампионка се включва и Хавиер Ибаниес. Кубинецът, който е част от мъжкия ни национален отбор, е златен от младежките Игри в Нанджин през 2014-а.

Идеята на Лесов е да разнообрази заниманията на Станимира до решителната битка за квоти, която трябва да се проведе в Париж от 4 до 8 юни. Ибаниес боксира именно в категория до 57 килограма и при нужда помага на Петрова. „Търсим различни варианти, за да повишим формата на Станимира. При по-малко от месец до квалификацията, всяка помощ е добре дошла. Хавиер е много подходящ като спаринг. Освен това ще тренираме и с някои от младежите на Боби Бояджиев”, сподели Петър Лесов.

Станимира Петрова е една от двете ни боксьорки, които трябва да участват в европейската олимпийска квалификация в Париж. Освен нея на ринга във френската столица трябва да се качи и Стойка Кръстева (51 кг). При мъжете ще имаме трима представители там – Симеон Чамов (75 кг), Радослав Панталеев (91) и Петър Белберов (+91). Даниел Асенов (52) пък е сигурен участник в Токио, тъй като е в Топ 3 на световната ранглиста.

Източник: boec.bg

Подобни статии

Top