Станимира Петрова убедително на полуфинал в Минск!

Асеновградчанката победи с 5:0 съдийски гласа шампионката на Франция Мона Местиаен и вече си осигури медал от Европейските игри

Най-добрата ни боксьорка Станимира Петрова вече е на полуфинал на Европейските игри в Минск. Асеновградчанката започна директно от четвъртфиналите и победи убедително с 5:0 съдийски гласа двукратната шампионка на Франция Мона Местиаен. По този начин световната, европейска шампионка и носителка на Купа „Странджа“ си осигури поне бронзов медал.

На полуфиналите Станимира Петрова ще срещне Йемима Бетриан от Холандия, която победи с 3:2 точки италианката Алесиа Месиано.

Европейският шампион Даниел Асенов също се класира за полуфиналите, като преодоля по точки френския състезател Билал Бенама в категория до 52 кг. Асенов имаше минимално превъзходство през целия двубой и накрая го материализира с 4:1 съдийски гласа.

По този начин Тайсъна от Кукорево си осигури най-малко бронзов медал от Игрите, като негов съперник ще бъде британецът Галал Яфай.

Петър Белберов не успя да премине на полуфиналите в категория до 91 кг. Белберов отстъпи с 2:3 съдийски гласа на французина Мурад Алиев. Белберов се би мъжки срещу 201-сантиметровия Алиев и отстъпи съвсем минимално, като буквално малки детайли наклониха везните в полза на французина.

Подобни статии

Top