Станимира Петрова започва срещу унгарка на ЕП по бокс - DC news

Станимира Петрова започва срещу унгарка на ЕП по бокс

Шампионатът на Стария континент при жените в Будва се открива днес, ето съперничките на българките

Националките ни по бокс научиха пътя към медалите на Европейското първенство за жени в Будва, Черна гора. Шампионатът на Стария континент ще стартира днес.

Българското участие ще стартира в събота, 15 октомври. Носителката на купите „Балкан“ и „Странджа“ тази година Светлана Каменова ще боксира в категория до 57 килограма срещу Мая Сарич от Хърватия. В същия ден Габриела Димитрова (60 кг) ще срещне Ленка Бернардова (Чехия).

В неделя, на 16 октомври ще започне участието си и Станимира Петрова (54 кг). Световната и трикратна европейска шампионка от Асеновград ще срещне Беата Варга от Унгария. В понеделник на ринга ще се качат още две наши националки. Бронзовата медалистка от световното първенство в Истанбул Севда Асенова (48 кг) ще се изправи срещу Ноора Кирпу от Финландия, а Златислава Чуканова (50 кг) ще боксира с Мария Лундберг (Швеция).

Последна от нашите националки участието си ще започне Венелина Поптолева (52 кг). Тя ще стартира директно от четвъртфиналите, където на 18 октомври ще се изправи срещу Нела Фрейхерова от Чехия.

Подобни статии

Top