Станислав Работов: В България ще играя само за Ботев!

Като малък симпатизирах на Видич и Фърдинанд, сега се възхищавам на Върджил ван Дайк

Талантливият 17-годишен бранител на Ботев (Пловдив) Станислав Работов даде ексклузивно интервю за Gong.bg, за да разкаже как се чувства по време на принудителната пауза от футбол поради пандемията от коронавирус. Младокът сподели желанието си да се върне към състезателните мачове, като коментира и чувството да направи своя дебют в професионалния футбол.

Работов отговори и на спекулациите за интерес от страна на Левски, заявявайки, че в България смята, че има само един отбор за него – Ботев (Пловдив). За финал централният бранител посочи и световните звезди, от които се стреми да вземе пример.

– Здравей, Станиславе! Как прекарваш времето си по време на принудителната пауза от футбола?

– Добър ден! Намирам се в родния ми град Раковски, където прекарвам времето под карантина. Наистина е трудно за един действащ спортист да не тренира пълноценно и да не е в топ форма.

– Успяваш ли пълноценно да поддържаш спортна форма?

– Да, старая се да поддържам форма. Всеки ден се чувам с кондиционния треньор на отбора и той ми дава упражнения, с които да съм в добро състояние. Наблягам на тренировки за сила.

– Продължава да се спекулира неистово под каква форма ще бъде завършена Първа лига. От твоята гледна точка кое е по-удачното и възможно решение – завършване само на редовния стадий на кампанията или доиграването и на плейофната фаза?

– Това не е моя работа , но със сигурност както на мен, така и на всеки футболист желанието е мачовете да започнат и да се доиграят без значение в какъв вид.

– Ти записа своя дебют през този сезон за Ботев и вече си твърда част от състава на Ферарио Спасов. Как усещаш прехода от юношески към мъжки футбол?

– Изключително много се радвам, че направих дебют на 17 години. Тук е мястото да благодаря на господин Спасов, че ми даде шанс за изява и ми гласува доверие. Мъжкият футбол е различен от юношеския. Според мен обаче не трябва да има притеснение в един млад играч когато излезне на терена, за да може да покаже на какво е способен.

– В последните дни се появиха информации, че в Ботев ще се налагат основно млади играчи от школата през идната кампания. Колко голям шанс е това за теб и твоите връстници?

– Ботев е отбор, който налага свои юноши при мъжете и това е добре за нас. Според мен това е правилният път и налагането на юноши трябва да стои на дневен ред.

– Позицията на централен защитник е много изискваща, както добре знаем. Кои са елементите, над които искаш тепърва да надграждаш?

– Позицията на централен защитник е много отговорна, защото една твоя грешка може да бъде фатална . Има много елементи, над които трябва да надградя, но с всяка изминала тренировка се подобрявам. В Ботев има страхотни футболисти на моята позиция и аз просто се уча от тях.

– В последните седмици се чуха информации за евентуален интерес на Левски към теб. Би ли играл за друг български клуб, освен Ботев?

– Мисля, че в България бих играл само в Ботев. Ботев е отборът на сърцето ми.

– Какви са шансовете на България за класиране на Евро 2021 според теб?

– Мисля, че имаме шансове за класиране. В националния отбор има много добри футболисти, с които можем да постигнем класиране.

– И за финал. Кой беше твоят идол като малък и има ли играч от настоящите световни звезди, на когото подражаваш със стила си на игра?

– Нямах идол като малък, симпатизирах главно на двойката защитници от Манчестър Юнайтед (Видич и Фърдинанд ). Определено има играч на който се възхищавам, който играе на моята позиция и това е Върджил ван Дайк.

Снимка: Getty/Gulliver Images

Подобни статии

Top