Старт на новата учебна година в „Северен“

Новата 2018/2019 учебна година навсякъде в детските градини и училищата на район „Северен“ започна с усмихнати ученици и учители, с море от цветя и сърдечни празнични пожелания.

17 септември посрещна своята ученолюбива армия от над 9 000 деца и ученици в седем детски и тринадесет учебни заведения.Стотици родители и учители станаха свидетели на вълнуващите първи стъпки в първа група и в първи клас на най-мъничките -3-годишни деца и 6-7-годишни ученици, които с най-голямо вълнение посрещат началото на годината.

Но и техните по-големи братя и сестри показаха, че завръщането в родното училище е запомнящо се преживяване, защото тук са сред съученици и приятели, сред любими учители.

Целият ръководен екип на районната администрация бе сред гостите на вълнуващите празнични мигове при откриване на новата учебна година.

Кметът инж.Ральо Ралев започна деня в ДГ „Славей“, защото там за последна година е неговата дъщеричка. След това посети празненствата на ОУ „Д.Димов“ и СУ „Хр.Данов“ – и в двете училища той е гост за първи път в началото на учебната година.

Финал на неговата уморителна, но щастлива обиколка постави гостуването в ЕГ „Ив.Вазов“, където само след месец над 1400 ученици и учители ще отпразнуват 60-годишния юбилей на прославеното училище.

Заместник-кметовете също бяха част от официалното откриване на годината: г-жа Л.Кътова уважи учениците от  ОУ „П.Волов“, г-н К.Георгиев гостува на сърдечните възпитаници на СУ „Н.Вапцаров“, а д-р Кр.Асенов и гл.експерт „Образование“ Н.Нончева бяха посрещнати от празничното множество на СУ „П.Яворов“.

Навсякъде властваше настроение, което само младостта може да създаде, а усмихнатите лица на учители и ученици подсказваха, че годината ще започне в нормалното си темпо още от следващия ден.

За многохилядното просветно множество на района кметската институция е замислила реализирането още през тази есен на интересни конкурси, за да даде възможност за разнообразни изяви на творческите сили на деца, ученици и учители.

Подобни статии

Top