Старт на строежа на нова фабрика в Пловдив с над 20 млн. лв. инвестиция

„Пловдив една крачка напред в превръщането на региона във водеща индустриална зона поздравления отново на компанията“, заяви заместник-министър Балникова и пожела успех.

Стефан Стоянов изрази надежда, че примерът на BTL ще окуражи и други български и международни предприемачи да продължат да развиват Пловдив, региона и българската икономика във високо конкурентна среда и градът да продължи да е един от индустриални центрове, където могат да се произвеждат продукти на световно ниво.

Модерният дизайн на фабриката и всеки детайл по проекта са планирани с мисъл за опазване на околната среда и оптимизирани ресурси. Плановете включват да бъдат монтирани соларни панели на покрива на производствената база, които да задоволяват голяма част от енергийните нужди на сградата, да се събира дъждовна вода за противопожарни нужди и топлинни акумулатори, което ще повиши ефективността на производството, както и автоматизация на осветлението, което ще допринесе към намаляване на потреблението на ток.

„Това e една от най-успешните чешки фирми на българския пазар не само в областта, в която развива своята дейност“, заяви посланикът на Чешката република в България Н. Пр. Лукаш Кауцки. Той коментира още, че разширението на производството е не само свидетелство за много стабилната икономическа обстановка в България и в Пловдив, но също така е и свидетелство затова, че общината влага много усилия да привлича инвеститори.

Сградата на новия завод ще бъде разделена на три части:

производствена, складова и административна. Фабриката ще следва последните тенденции при производството с aвтoмaтизиpaни cĸлaдoвe и poбoтизиpaни cиcтeми зa paзпpeдeлeниe нa cĸлaдoвeтe мeждy paбoтницитe. Предвидени са зона за хранене и почивка, помещения за експозиция, фитнес, конферентни зали и отворени пространства за срещи и релакс, които ще допринесат за добрата атмосфера и здравето на служителите.

Новата производствена база се изгражда в многофункционалната  зона  „Изток“, в непосредствена близост до  бул. „Марица-юг“, който е важна транспортна артерия за град Пловдив. За нуждите на модерната производствена сграда се предвижда както реконструкция и основен ремонт на улицата при входа на фабриката, така и нова улица източно от имота, където ще бъде изградено ново пътно платно с велоалея.

1 2

Подобни статии

Top