Старт на ваксинацията в Пловдив, първи с ваксината – шефът на БЛС под тепетата

Братята лекари Невен и Ангел Енчеви също ще се имунизират днес

Започва ваксинацията на първите, пожелали да се ваксинират срещу коронавирус медици в Пловдив и областта. Това съобщиха от пресцентъра на Областната управа под тепетата. Стартът ще бъде даден в 10.00 ч. в УМБАЛ „Св. Георги“, където първи ще се ваксинира председателят на Българския лекарски съюз в Пловдив д-р Иван Маджаров.

След него ще бъде имунизирана ваксинира медицинската сестра в хирургичното звено към отделението по Спешна медицина,която е с 48 години стаж – Райна Тодовичина. Третият ваксиниран ще е д-р Венцислав Филипов, началник на звено Вътрешни болести в отделението по Спешна медицина, със стаж като лекар 33 години.

След тях ще бъдат поставени ваксини на желаещи лекари и медицински сестри, които са на първа линия в отделенията. Това съобщи областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

Заедно с кмета на Пловдив Здравко Димитров тя ще присъства на старта на ваксинацията. След това градоначалникът и областният управител ще посетят в 10.30 ч. болница „Пълмед“. В 11 ч. те ще бъдат в УМБАЛ „Каспела“, а в 11.30 – в МБАЛ „Св. Мина“.

Ваксини ще бъдат поставени и в болница „Медлайн“. Първи там ще се имунизират братята близнаци доц. Невен Енчев и пластичният хирург д-р Ангел Енчев.

Припомняме, че 163 медицински лица от 12-те болници в Пловдив и областта ще бъдат имунизирани с ваксината на  „Pfizer“ и „BioNTech“ още днес. През следващите четири дни ще бъдат ваксинирани още 440 медици или общо – 603-ма в града и областта

Подобни статии

Top