Стартира Колоездачната обиколка на България

Полицията със специални указания за безопасността на водачи и състезатели

Днес през територията на Пазарджишка област ще премине етап от Колоездачната обиколка на България. В тази връзка от полицията в Пазарджик припомнят:

Обиколката ще започне днес, 1 юли, минути след 12 часа от центъра на столицата, след това колоната ще се отправи по Самоковско шосе до Боровец, а около 14 часа състезателите ще преминат през Костенец – Белово – с.Аканджиево – с.Мененкьово – с.Карабунар – с.Памидово – с.Динката – с.Драгор – с.Ивайло – с.Черногорово – с.Пищигово – с.Мало Конаре – главен път I-8 за гр.Пловдив, като финишът се очаква да е 17 часа пред Парк-хотел „Санкт Петербург“.

По трасето ще бъдат разположени екипи на полицията, които да осигуряват безопасността при провеждането на колоездачната обиколка.

От ОДМВР-Пазарджик молят всички участници в пътното движение да спазват стриктно указанията на полицейските органи.

В Пловдив също се налагат ограничения в движението заради колоездачната обиколка
на България

Временна организация на движението се въвежда на днеси утре – 1 и 2 юли (четвъртък и петък), във връзка с преминаването на 68-ата Международна колоездачна обиколка на България през територията на Пловдив. Това съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

От 16:30 до 18:30 часа утре изцяло или поетапно ще се спира движението на пътни превозни средства, включително и на автобусите по линиите на градския транспорт, по бул. „България“ – от табелата на Пловдив при входа от Пазарджишко шосе до кръстовището с ул. „Победа“.

В петък от 13:30 до 14:30 часа движението също ще бъде спирано по маршрута на колоездачите: по бул. „Цар Борис III Обединител“ – от кръстовището с бул. „Шести септември“ до бул. „България, бул. „България“ – от кръстовището с бул. „Цар Борис III Обединител“ до кръстовището с ул. „Васил Левски“, и ул. „Васил Левски“ – от кръстовището с бул. „България“ до табелата за край на град Пловдив.

Шофьорите на градските автобуси, движещи се в посочените участъци, са предупредени да карат бавно, внимателно и да се съобразяват с въведената временна организация.

От „Организация и контрол на транспорта“ призовават за повишено внимание и останалите участници в движението.

Подобни статии

Top