Стартира подписка срещу полицая, убил 8-годишното момиченце в Братаница

Подписи ще се събират на две места в Пазарджик, а също в Братаница и Ветрен дол

В Пазарджик днес стартира подписка с искане за справедливо наказание на полицая, който преди седмица уби дете на пешеходна пътека в центъра на село Братаница и то със служебния си автомобил. Подписи ще се събират на две места в града от 10.00 ч. – пред старинната часовникова кула и в парк „Остров Свобода“ пред лунапарка, съобщи Радио Пловдив.

Ден, след инцидента, 43-годишният Владимир Панайотов, служител в Дирекция „Борба с организираната престъпност“ бе пуснат под парична гаранция от 5 хиляди лева и оттогава няма никаква информация по случая.

Повдигнаха обвинение на антимафиота, прегазил със служебната си кола 8-годишно момиченце в Братаница

Днес подписка стартира още в самото село Братаница и във Ветрен дол. Подписите ще бъдат изпратени до Главната прокуратура и до окръжния прокурор на Пазарджик.

Припомняме, че 8-годишното дете загина преди седмица, след като полицаят Владимир Панайотов връхлетя върху него, изпреварвайки с висока скорост колите, спрели пред пешеходна пътека, за да дадат път на момиченцето да премине.

В селото твърдят, че все още никой не е потърсил свидетелите на инцидента. Никой не е потърсил и близките на загиналото дете.

Припомняме, че полицаят бе обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека. Назначена е автотехническа експертиза. Пробите показаха, че служителят на БОП не е употребил наркотици или алкохол.

Дете почина, блъснато от полицейска кола в Пазарджишко

Името на Владимир Панайотов бе замесено преди три години в друг скандален случай в Пловдив. Тогава младо момиче и момче се оплакаха от полицейско насилие. Момичето и момчето разхождали кучето си в кв. „Изгрев“, когато се натъкнали на мъж, който им се разкрещял, че кучето е без намордник. Агресивният мъж дори насочил пистолет срещу момчето. Впоследствие станало ясно, че това е полицаят от МВР-Пазарджик Владимир Панайотов.  Тогава вътрешната проверка на ОДМВР-Пазарджик не откри нарушение.

Подобни статии

Top