Стартира редовното машинно миене на улиците в Пловдив - DC news

Стартира редовното машинно миене на улиците в Пловдив

Машините на „Чистота“ ще мият от тази нощ по график

В полунощ стартира редовното машинно миене на всички улици в Пловдив, съобщи директорът на общинското предприятие „Чистота“ Димитър Георгиев.

Според утвърдения маршрутен график улиците първа категория се мият всекидневно от понеделник до петък включително, втора категория – три пъти седмично, а третокласните – поне по веднъж на 7 дни. За четвърта поредна година екипите на „Чистота“ и фирмата подизпълнител КМД ще работят дори на официалните празници.

„Благоприятното време ни позволи още от 6 март да започнем машинното измиване с маркуч на основните пътни артерии и други особено замърсени участъци. В някои от районите миенето с маркуч ще продължи поне до края на месеца, паралелно с машинното миене на дюзи“, каза Георгиев.

Преди миенето се извършва машинно метене. Работи се през нощта, за да не се затруднява автомобилният трафик. Както и досега, ОП „Чистота“ ще продължи да информира пловдивчани чрез медиите и сайта на предприятието за седмичните маршрутни графици за миене. Сигнали от граждани се приемат на тел. 032/675 817.

Подобни статии

Top