Стартира ремонт на конструкцията на "тунела" до пощата в Асеновград (ВИДЕО) - DC news

Стартира ремонт на конструкцията на „тунела“ до пощата в Асеновград (ВИДЕО)

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев с отчет за най-важните проекти в Асеновград, по които се работи през третата година от мандата му

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев отчете дейността на общинската администрация за третата година от управленския си мандат. В продължение на около час той набеляза най-важните проекти завършени тази година, както и тези, които започнаха през 2022-ра.

Градоначалникът се похвали с обновения централен площад „Акад. Николай Хайтов“ по ОПРР. Той съобщи, че вторият етап ще обхване пешеходната зона по посока моста на Асеновец вдясно и по посока на читалище „Родолюбие“ вляво. Стълбите също ще се осъвременят. В момента общината е  процедура по проектиране на част от подземната инфраструктура, където беше бившия търговски център. Там ще има търговска част, а също и паркинг. „В най-скоро време това трябва да се случи, за да не се настанят там клошари и други лица“, коментира Грудев.

По думите му започва и ремонт на конструкцията на „тунела“ до пощата в Асеновград, заключена между ул. „Цар Иван Асен II“ и Градската библиотека. Става дума за стълбището, чиято носеща конструкция ще бъде възстановена, ще се демонтира окачения таван, монтиран в зоната на подлеза/тунела. Таванската повърхност ще бъде обработена със специализиран материал за защита на армировката от корозия. Целта е да се възстанови носещата стоманобетонна конструкция на тунела и стълбите, които свързват централния площад с ул. „Иван Асен II“ и ул. „Раковска“.

Този ремонт ще започне следващата седмица, като прогнозната стойност е около 288 000 лв., уточни кметът на Асеновград.

Д-р Грудев припомни, че вече е стартирал и ремонта на читалище „Родолюбие“ в центъра на града. Той сподели, че като дете е пял на сцената на читалището и със задоволство подчерта, че най-накрая ще бъде ремонтирана зрителната зала, ще се внедрят съвременни мерки за противопожарна безопасност и ще се обновят електро и ВиК инстаациите. Целият ремонт ще струва 3,8 млн.лв.

Какво още бе направено през тази година от общинската администрация в Асеновград, вижте във видеото:

Подобни статии

Top