Стартира ремонтът на Околовръстното, ограничават движението - DC news

Стартира ремонтът на Околовръстното, ограничават движението

Обходният маршрут е през град Пловдив

От 9:00 часа днес започва ремонтът на 14 километра от Околовръстния път на Пловдив, съвпадащ с второкласния път II-86 Пловдив – Асеновград, в участъка между кръговото кръстовище с Пазарджишко шосе /при км 0/ и кръговото кръстовище с Асеновградско шосе /при 14-ти км/.

В етапа, който стартира днес, е 2-километровата отсечка от кръстовището с Кукленско шосе до пресичането с Асеновградско шосе.

За изпълнение на ремонтните работи се създава временна организация на движение с пълно затваряне на път II -86 в двете посоки в участъка от км 12+ 450 до км 14 +243 – от кръговото на Кукленско шосе до кръговото на Асеновградско шосе. Обходният маршрут е през град Пловдив.

Ремонтните дейности ще продължат до 17.00 часа на 15 март.

Ремонтът на 14-километровия участък от Околовръстния път на Пловдив предвижда студено рециклиране на съществуващата асфалтова настилка, усилване на пътната конструкция и полагане на нова асфалтобетонова настилка.

Ще бъде подобрено на отводняването. Пътят ще е с обновени канавки. Ще се санират прилежащите съоръжения, отклонения и шлюзове. Ремонтираната отсечка ще е нова хоризонтална маркировка, стоманени предпазни огради /мантинели/ и пътни знаци.

Прогнозната стойност на инвестицията е 25 млн. лв., а средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Подобни статии

Top