Стартират жп проекти за 240 млн. лв. в Пловдив (СНИМКИ)

Транспортният министър Росен Желязков бе на подписването на договора за жп участъците Пловдив-Крумово и Пловдив-Скутаре

„В Пловдив стартираме жп проекти за  240 млн. лв. за модернизация на железопътната мрежа и прилежащата инфраструктура“, съобщи под тепетата министърът на транспорта, Росен Желязков. Той, заедно с кмета Здравко Димитров, присъстваха на подписването на договорът за модернизация на железен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации в железопътни участъци Пловдив-Крумово и Пловдив-Скутаре, включително в гарите Пловдив разпределителна, Крумово, Скутаре и разделен пост Тракия. Договорът беше подписан от генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски и д-р инж. Владимир Вутов, представител на обединението изпълнител  „Геострой Лантания“.

Обектите, заедно с пробива под Централна гара,  са част от проекта „Развитие на железопътен възел Пловдив”.

„Обхватът на подписаният днес  договор включва проектиране и строително – монтажни работи по модернизация на железен път, съоръжения (включително подлези, надлези и пасарелки), контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации по железопътни участъци Пловдив -Крумово и Пловдив – Скутаре, включително гарите Пловдив-разпределителна, Крумово, Скутаре и разделен пост Тракия“. Това обясни  генералният директор на НКЖИ инж. Папукчийски.

При изпълнението на предвидените дейности по модернизация на системите за сигнализация и телекомуникации ще се осъществи подмяна на маршрутно релейната централизация (МРЦ) в Скутаре и Тракия с маршрутно-компютърна централизация (МКЦ) с LED сигнали, броячи на оси и нови стрелкови обръщателни апарати, нови основно и резервно захранване. Управлението на разделен пост Тракия ще се извършва от МКЦ Скутаре.

1 2

Подобни статии

Top