Стажанти от Гранична полиция положиха клетва в Пазарджик (СНИМКИ И ВИДЕО)

Вътрешният министър присъства на официалната клетва на стажантите от ГДГП, завършили курс в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик

„Вашата задача е изключително отговорна. От утре встъпвате в практиката, част от Вас ще отговарят за летищната сигурност, за въздушните граници, ще изпълнявате задачи по контролно-пропускателните пунктове, ще охранявате  зелена граница“, заяви министър Маринов в обръщението си към стажантите от ГДГП, завършили курс в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР.

Той припомни, че именно охраната на държавната граница е първостепенна задача и приоритет на правителството на България. „В този смисъл освен техническото е изключително важно кадровото обезпечаване. Затова съм щастлив, че има желаещи и такива, които успешно завършват подготовката за изпълнение на тази отговорност. От утре вие ще пазите не само границата на България, вие ще пазите границите на Европейския съюз. В днешно време това е изключително важно, защото в световен план текат процеси, които застрашават сигурността на Европа –  по линия на тероризма, незаконната миграция, трафика на наркотици и на оръжие и всички престъпни дейности, които произтичат от това. Затова съм убеден, че пътят който сте избрали е пътят на честта, пътят на отговорността пред обществото“, каза още министър Маринов.

Той пожела на младите гранични полицаи успешна реализация в професионалната кариера и късмет при изпълнение на всяка задача. Министърът изрази удовлетворение, че Центърът за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР  продължава да изгражда кадри, които да правят успешна работата на вътрешното ведомство. 

1 2

Подобни статии

Top