Стажанти от СДВР положиха клетва в ЦСПП-Пазарджик - DC news

Стажанти от СДВР положиха клетва в ЦСПП-Пазарджик

Церемонията се състоя в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик

79 стажанти от Столичната дирекция на вътрешните работи положиха клетва за спазване на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР. Тържествената церемония се проведе  в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР.

С полагането на клетвата приключва 6-месечната първоначална полицейска подготовка на стажантите. През това време те получиха знания по общи и специализирани дисциплини: правна, тактическа, стрелкова, криминалистическа и психологическа подготовка, полицейска лична защита, оказване на долекарска помощ.

След успешното завършване на курса в ЦСПП-Пазарджик, те придобиват статут на пълноправни полицаи и ще изпълняват своите отговорни задачи по опазване на обществения ред и противодействие на престъпността в структурите на сектор „Метрополитен“ при Столичната дирекция на вътрешните работи.

Техните преподаватели от полицейския център им пожелаха здраве, увереност, обективност и безкомпромисност при изпълнение на служебните им задължения.

Top