Стажанти при Академията на МВР в Пазарджик дариха кръв доброволно

Подобни акции се провеждат по няколко пъти в годината

68 стажанти от центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР изразиха желание на дарят кръв в доброволна дарителска акция.

Подобни акции се провеждат по няколко пъти в годината и възпитаниците на полицейския център са едни от най-активните в цялата област.

Днес специализирани автомобили, лекари и медицински сестри от Районния център по трансфузионна хематология в гр.Пловдив пристигнаха в Пазарджик и проведоха кръводарителската акция. В нея доброволно взеха участие стажант-полицаи от СДВР, Главна дирекция „Гранична полиция” и Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма”.

Тези сърцати млади момичета и момчета осъзнават истинското значение на кръводаряването. В развитието си, като служители на вътрешното ведомство те имат вътрешното убеждение, че стават съпричастни в спасяването на немалко човешки животи.

Ръководствата на Академията на МВР и ЦСПП-Пазарджик изразяват своята благодарност към стажантите и им пожелават да продължават да са пример за човечност и хуманно отношение.

А след днешното поредно кръводаряване не бива да има съмнение, че за да си истински полицай преди всичко трябва да си и добър човек.

 

Подобни статии

Top