Стефан Данаилов счупи става, оперират го в Бургас

Предстои му операция на тазобедрената става

Легендарният актьор и бивш министър на културата Стефан Данаилов бе приет тази сутрин в бургаската многопрофилна болница „Бургасмед”, съобщи сайтът Флагман.бг.

Актьорът бе докаран с линейка от хотел в Приморско, където той бил на почивка. И без друго разклатеното здраве на Данаилов там се е влошило до степен, в която е трябвало да бъде транспортиран и хоспитализиран в Бургас.

Линейката бе ескортирана от черен джип, от който излязоха двама мъже, вероятно негови близки приятели.

Актьорът е бил насочен към Отделението по травматология и ортопедия. Налагало се да се правят рентгенови снимки във връзка с фрактура.

Според NOVA артистът е приет със счупване на бедрена шийка и предстои да му бъде направена операция за смяна на тазобедрена става. В момента се правят предоперативни изследвания, съобщиха от пресцентъра на болничното заведение. Той ще бъде консултиран от екип от различни специалисти от УМБАЛ „Софиямед“, начело с най-добрия в тази област проф. Андрей Йотов, и ще се положат всички необходими медицински грижи.

Според лидера на БСП Корнелия Нинова счупването е станало при падане в Приморско.

„Току-що разговарях с Ламбо, който е постъпил днес в Бургаската болница. Написаното за здравословното му състояние е преувеличено. Той е контактен и ми обясни, че е счупил става при падане. Предстои му операция, вземаме всички необходими мерки“, е написала в официалната си Фейсбук страница Нинова.

Снимки: Флагман.бг и БНТ

Подобни статии

Top