Стефан Стоянов представи добрия пример на Пловдив в областта на образованието

Стоянов взе участие в започналия вчера Webit форум в София

Зам.-кметът по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов взе участие в започналия вчера Webit форум в София. Това е най-голямото събитие за технологични, дигитални и бизнес конференции, което се провежда за 12 път и се състои от няколко панела.

Начало на форума бе дадено с платформата Powers Summit, която събра представители на парламента, правителството, бизнеса, браншови организации, учени и студенти. Форматът предостави възможност за оперативен диалог, лице в лице, чиято цел беше да се генерира колективна интелигентност, която да спомогне за създаването на устойчиви решения за бъдещето на България.

Събитието беше разделено на няколко панела: предприемачество, финтех и киберсигурност, здравеопазване, устойчиво развитие, План за устойчивост, енергия и „зелена сделка“ и образование, в който се включи и зам.-кметът Стефан Стоянов. Той бе поканен да представи добрият пример за дигитализация на учебния процес в Пловдив.

„Технологиите са в основата на икономиката на знание, а тя минава през образователната система. България има уникален шанс да трансформира технологично образователния процес, внедрявайки скоростно облачни технологии, и да получи стратегическо предимство за своята икономика“, заяви Стоянов.

По думите му в Община Пловдив вече има 55 паралелки в 13 училища, които се обучават по модела 1:1 без хартиени учебници и пособия. Всеки ученик разполага със свое устройство, което му позволява да учи навсякъде и по всяко време. Така децата още в училище придобиват не само професионални дигитални умения, но и възможност за развиване на критично мислене, работа в екип, анализиране на данни – качества търсени от съвременните работодатели.

Подобни статии

Top