Стефан Янев: Днес е перфектен ден за партийно строителство, очаквам предсрочни избори - DC news

Стефан Янев: Днес е перфектен ден за партийно строителство, очаквам предсрочни избори

По думите на бившия служебен премиер има пропаст между партиите и обществото

Днес е перфектен ден за партийно строителство. Това заяви Стефан Янев, който днес събра Инициативния комитет на новата си партия „Български възход”.

По думите на бившия служебен премиер в момента има пропаст между партиите и обществото. Той бе категоричен, че очаква предсрочни избори, вероятно до есента. И заяви, че предвижда участие на формацията му в следващия парламент.

Позволете ми да ви поздравя с добре дошли и да ви благодаря за това, че сте днес тук. За да направим заедно първите стъпки към изграждането на една нова, смислена и полезна за обществото формация, която съм уверен, че ще има положителна роля и важно място в политическия живот на страната. Надявам се, след време, да разказваме на децата и внуците си за този ден и без притеснение и срам да казваме – и аз бях там, и аз бях част от този процес“, подчерта Янев.

И допълни:

„Защото днес заедно поставяме едно ново начало, което се надявам да е ново начало  и за българската политика. Демонстрация как всяка политическа партия трябва да работи. Това ще бъде политическа формация, която ще бъде Близо до хората, ще работи за хората и ще има близък контакт с  гражданското общество“. 

Янев коментира и кризата около спирането на доставките на руски газ за България. Заяви, че тази ситуация подлага на стрес икономическата система на страната ни.

Експремиерът определи действията на правителството в този контекст като „хаотични“ и допълни, че какъвто и съвет да даде на управляващите, те едва ли ще променят поведението си.

Източник: Нова

Подобни статии

Top