Стилиян Петров: Футболните хора в България не желаят промяна! (ВИДЕО) - DC news

Стилиян Петров: Футболните хора в България не желаят промяна! (ВИДЕО)

Трябва да се страхуват от мен, защото съм независим, подкрепям и Димитър Бербатов да влезе в управлението и да се промени българския футбол

Рекордьорът по мачове с фланелката на българския национален тим и дългогодишен капитан на „лъвовете“ Стилиян Петров даде специално интервю за Sportal.bg. Стенли бе обявен за „Футболист на годината“ през 2003 година, а тази година най-авторитетния индивидуален приз у нас ще бъде връчен за 60-и път.

Роденият в Монтана легендарен играч сподели как живее с неговото семeйство по време на пандемията в Англия, разказа и за работата на своята фондация, чрез която помага на болни хора от цял свят.

Не подминахме и наболелите теми за проблемите в родния футбол, а Стилиян е много критичен към процесите.

Ето обаче неговия отговор защо се притесниха доста хора, когато се разбра, че има вариант той да се кандидатира за президент на БФС:

“Това е една доста тежка тема. Доста хора се опитват да достигнат до мен по различен начин. Дали аз съм правилния човек? Не мога да отговоря. Ще се радвам да се появи някой с визия, план, структура, с начин на работа, с екип …Всичко обаче продължава, както беше едно време. Всеки казва, че не иска да показва екипа си, за да не го видят. Или пък не казва, какво ще променя, за да не го изкопират другите…

Досега не съм видял някой, който да излезе със силна стратегия, със силна ръка и с визия за промените, които ще бъдат направени. Защото се търсят промени, когато нещо не върви. Когато всичко е наред – не се правят промени. За съжаление при нас не върви. Затова казвам, че не мога да кажа дали съм правилният човек.

Дали това е моментната ми цел? Не! Мога да го кажа искрено? Дали трябва да се страхуват от мен? Да! Защото, ако реша, може би ще бъда правилния човек, тъй като съм независим от никой. Това е при мен най-силното нещо. А дали искам да се замесвам в това? Искам да го кажа директно – не.“

Стенли подкрепя Димитър Бербатов да влезе в управлението на родния футбол и да стартира наложителните промени.

Той обаче се притеснява от факта, че самите български футболни хора не желаят никакви корекции. Бягат от новото, не искат да се учат от другите.

Петров е убеден, че у нас продължава да се раждат таланти. В много от случаите обаче те не получават шанс за развитие.

Според Стенли последните национални селекционери са се оправдавали от липсата на качествени играчи, а не са поставяли конкретна цел.

„Навремето, може да сме били най-слабия отбор, но винаги имахме поставена цел от треньорите. А в отбора на България има само една цел – задължително преследване на класиране“, заяви игралият 105 пъти за Родината.

Петров посочи като светъл лъч в първенството ни Лудогорец и заяви, че единствено за разградчании се говори в чужбина, когато става дума за български футбол.

Стилиян сподели с болка мнението си за родния си клуб Монтана.

Подобни статии

Top