Стилиян Петров: С няколко стъпки пред БФС сме

Жалко и тъжно е, че когато ние растяхме като футболисти, имахме за идоли Данчо Лечков, Емил Костадинов, Боби Михайлов и много други българи

Бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров даде ексклузивно интервю пред „Тема Спорт“. В него той говори за изминалия конгрес и по всички актуални теми в родния футбол. Както е известно, той е част от екипа на кандидат президента на БФС Димитър Бербатов.

„Жалкото и тъжното е, че когато растяхме и се формирахме като футболисти, ние имахме за идоли българи – Данчо Лечков, Емил Костадинов, Боби Михайлов и още много други. Но споменавам тези имена, защото това са хората, които в момента са част от БФС. За съжаление те забравиха много отдавна колко е важно младите ни футболисти да имат за идоли българи. С техните действия, начин на работа и най-вече комуникация, показват, че са достигнали дъното, което е болезнено не само за нас, а за всички, които милеят за българския спорт.

Разбира се, че ако имаше балотаж, щяхме да го спечелим. Те очакваха, че ще стане като на предишните конгреси и ще бият със 150-200 гласа. Взеха много умно решение – да протакат и да проточват. Те знаеха, че ако имаше балотаж, приключваха още тогава. Те никога не се бяха изправяли срещу такъв екип, който беше подготвен и е готов да води борбата докрай в името на обещанията и ангажиментите, които е дал пред клубовете. Няма какво да ни откаже. Знаехме какво да очакваме. Ние сме няколко стъпки напред пред БФС и това, което правим се вижда от клубовете. Въпрос на време е. Те дадоха обещания, но месец след конгреса нищо не е спазено. Ние няма да работим като тях – с обяди, с даване на анцузи, топки и мрежи. Това е най-нормалното нещо и не бива да се приема като актив, а те се бият в гърдите с това“, обяви Стилиян.

Подобни статии

Top