Стилисти от цял свят се включват в кауза за кръводаряване

Социалната инициатива на Италианския фестивал на красотата и прическата и БЧК-Пловдив е от 27 до 29 март в Панаира

Кръводаряването като доброволен акт, спасяващ човешки живот, е социалната кауза на XXIX-я Италиански фестивал на красотата и прическата. Престижният форум, който ще се проведе от 27 до 29 март в Палата 2 на Международен панаир – Пловдив, ежегодно организира значими за обществото инициативи от национален мащаб. Мисията на тазгодишното издание на Италианския фестивал на красотата и прическата е повишаване на информираността и насърчаване на доброволното участие в благородната кампания. Социалната кауза се осъществява съвместно с областната организация на Български червен кръст-Пловдив, обявиха организаторите от „Christian Of Roma“.

600 души у нас ежедневно се нуждаят от кръв, сочат данни на БЧК. Едва в последните 2 години според статистиката на Националния център по трансфузионна хематология има ръст на кръводаряванията в страната. Неинформираността е основната причина за пасивността, уверяват експертите.

Известни светски личности заедно със сътрудници на „Christian Of Roma“ и на БЧК-Пловдив ще разясняват ползите от кръводаряването през 3-те дни на Италианския фестивал на красотата и прическата. Това ще става на специално обособен щанд в Палата 2, обявиха организаторите. Научно доказано е, че кръводаряването стимулира обновяването на кръвните клетки в организма и активира защитните сили. Желаещите да дарят кръв ще бъдат насочвани към специализираните центрове по трансфузионна хематология. Всеки от тези кръводарители ще получи от „Christian Of Roma“ ваучер за услуга във фризьорски салон или комплект с продукти за луксозна грижа за коса. Компанията осигурява организирани автобуси и настаняване на клиентите си от цялата страна.

Социалната кауза ще бъде подкрепена и от 10 световноизвестни стилисти от 7 държави, които в последния уикенд на месец март, както и предния ден, ще участват в проявите на Италианския фестивал на красотата и прическата. Числеността на гостуващите именити чуждестранни фризьори е рекордна в сравнение с всички предходни издания на специализирания международен форум, съобщиха организаторите. Топ стилистите са от Италия, Испания, Русия, Турция, Бразилия и Индонезия. Те пристигат в България по покана на „Академия Christian Of Roma“, чийто старт бе даден на миналогодишния Италиански фестивал на красотата и прическата.

Водещ на неговото 29-о издание ще бъде Ива Екимова.

Най-обичаният от българската публика стилист – Руслан Татянин от Русия, ще води семинар на тема „Официални прически“ в първия ден на Италианския фестивал. В следобедните часове в зала „България“ на Международен панаир – Пловдив славянската мегазвезда в подтригването и оцветяването на коси ще представи своята нова колекция с визии за изискани поводи, разяснявайки в детайли необходимите за реализирането й специфични техники и прилагане на продуктите на „Alfaparf“-Милано, обясниха организаторите.

1 2

Подобни статии

Top