Стипендиант на “Google” и „Facebook“ създаде безплатна културна карта на Пловдив

Апликацията „Together“ ще води към събитията за Европейска столица на културата 2019

Доброволец създаде културна карта на Пловдив, която е напълно безплатна и веднъж свалена, може да работи и офлайн. Приложението се казва “Together”, като слогана на града за Европейска столица на културата 2019. То ще бъде качено в най-големите магазини  Google Play за устройства с операционна система Android  и App Store за устройствата на Apple.

Програмният продукт представлява карта на града, на която са отбелязани всички културни забележителности, както и локациите на събития от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Веднъж намерена локацията, се отваря нова страница, на която могат да бъдат намерени снимки и информация както за обекта, така и за събитията. Картата служи и за навигация, а скоро към нея ще бъдат добавени функции за оценяване и коментари.

Идеята за приложението „Together“ е на 23-годишният Любен Брънзалов.

Той е стипендиант на два от световните гиганти в IТ сферата – “Google” и „Facebook“. Младежът е част от „Grow with Google“ и „Facebook AI“ в платформата за онлайн обучение „Udacity“, насочена към „Уеб Приложения и Изкуствен Интелект“. Брънзалов се свърза с доброволците на „Пловдив 2019“, с които създаде екип от фотографи, програмисти и автори на съдържание. С тяхна помощ цялата информация в приложението е оригинална – както текстове, така и снимки.

1 2

Подобни статии

Top